Vanliga frågor och svar – Bröllop

Hur kan jag hjälpa er?
Vanliga frågor som jag fått genom åren

Fotograf: ML-FOTO

Jag förstår att frågorna och funderingarna är många då ni självklart vill få till det bästa för er stora dag. För att hjälpa er på traven lite så har jag nedan sammanställt några av de vanligaste frågorna som jag ofta får inför både bokning och genomförande av en bröllopsfotografering. Om ni saknar svaret på just er fråga så tveka inte på att höra av er till mig via mejl eller telefon så ska jag hjälpa er!

Frågor kring bokning, planering, genomförande och leverans

 

 

Hur kommer vi i kontakt med dig?

 

Det enklaste är att ni använder mitt kontaktformulär som finns under Kontakt i huvudmenyn alternativt mejlar ni mig på info@ml-foto.se eller ringer mig på 0709-264151

 

Hur gör vi för att boka dig som vår bröllopsfotograf?

 

Antagligen har vi redan pratats vid så då meddelar ni mig via mejl eller telefon annars är det enklast att ni använder mitt kontaktformulär som finns under Kontakt i huvudmenyn alternativt mejlar ni mig på info@ml-foto.se eller ringer mig på 0709-264151

 

Hur vet vi exakt vad det är vi köper?

 

Jag skriver alltid avtal med mina kunder och i avtalet regleras exakt vad som ingår i form av min tid, leverans, era önskemål mm. För att en bröllopsbokning ska vara giltigt så måste kontraktet vara påskrivet av bägge parter

 

Vi har väldigt specifika önskemål om vår stora dag. Hur tar du reda på dem?

 

Inför varje bröllopsfotografering så har vi ett antal träffar och avstämningar där vi diskuterar i stort sett varje detalj kring vad ni gillar och ogillar samt vilka önskemål ni har avseende mitt arbete. Desto mer ni vet kring era önskemål desto bättre brukar jag säga.

 

När är det bäst att fota porträtt? Före eller efter vigseln?

 

Allt beror på hur er detaljplanering ser ut för dagen. Tillsammans diskuterar vi tänkbara lösningar och det är inte alls ovanligt att vi fotar porträtt både före och efter vigseln. Det finns fördelar och nackdelar med att fotografera porträtt före samt efter vigsel. Före vigseln är smink, hår mm helt perfekt men den stora nackdelen kan vara att ni är väldigt spända och nervösa inför vigseln som kommer. Efter vigseln är ni med all sannolikhet mer avslappnade men det kan vara på bekostnad av att smink och hår inte längre är helt perfekt.

 

Vad händer om det regnar på vår stora dag?

 

Vädret styr vi inte över men skulle det regna så kan ni vara lugna med att jag kommer ha en plan för det också. En del av mitt jobb är att kolla upp platser som funkar för fotografering både om solen skiner och om regnet öser ner. Jag har dessutom genomfört porträttfotograferingar i regn och stämningen på de bilderna blir helt magisk

 

 

Vad händer om du blir sjuk?

 

Jag har under alla mina år aldrig varit såpass sjuk att jag inte kunna genomföra en bröllopsfotografering enligt plan MEN om det skulle ske så har jag ett stort nätverk där andra fotografer från Värmland ingår och vi hjälper varandra att lösa situationer likt denna så att ni som kund inte ska drabbas.

 

Vilken typ av redigering ingår?

 

Alla bilder som levereras genomgår en grundläggande redigering i form av kontrast, färg, vit-/svartpunkt samt beskärning. Mindre skönhetsretusch i form av borttag av finnar, blämmor etc kan göras om ni önskar. Mer avancerad justering av bilderna avseende färg och framställning samt ytterligare skönhetsretusch kan beställas som tillval vid fotografering men ingår normalt inte.

 

Ingår det några bilder i dina bröllopspaket?

 

Beroende på vilket paket eller vad vi kommit överens om så ingår det alltid digitala bilder i mina bröllopspaket, exakt hur många bestämmer vi gemensamt. Bilderna levereras i en på förhand bestämd upplösning som anges i avtalet. Alla bilder som ingår levereras både som färg och svartvitt.

 

Väljer du ut vilka bilder vi ska få?

 

Nej. Jag gör en grovgallring av alla era bilder och resterande bilder lägger jag sedan på ett onlinegalleri där ni själva väljer ut era favoritbilder i lugn och  ro. När ni gjort klart ert urval så kommer jag meddela er vart bilderna finns att ladda ner,

 

Hur levererar du dina bilder?

 

Jag levererar alltid mina bilder digitalt via ett onlinegalleri där ni själva gör ert urval av era favoritbilder och sedan sker även nedladdningen digitalt.

 

Är de bilder vi får högupplösta?

 

 

Alla bilder levereras i en högsta bredd/höjd om 2000 px (högupplösta/300dpi, vilket räcker till ca A4 cm i utskrivet format). Större kopior går att beställa via mig enligt separat prislista.

 

Hur många bilder får vi?

 

 

Det beror på vilket paket ni väljer. Det kan vara allt ifrån 75 st till uppåt 500 st för en heldag.

 

Hur och hur länge lagrar du våra bilder?

 

Jag lagrar alltid era bilder i minst två år efter fotograferingstillfälle för eventuella efterbeställningar. Alla bilder sparas med hjälp av fyra olika backuper varav en är molnbaserad. Efter två år arkiveras era bilder och lagras enbart i en backup.

 

Har du med extra kameror?

 

Ja. Skulle en kamera av någon anledning gå sönder har jag extra kameror med mig.

Miljö- och personalbilder, fotograf; ML-FOTO i Karlstad