Bröllop

Två människor — En resa — Gemensamma drömmar
Vi skapar livslånga minnen från er stora dag

Fotograf: ML-FOTO

Bröllop!!! Nu pratar vi! Dagen med stort D, dagen då ni lovar varandra att spendera resten av era liv tillsammans. Säga ja till att visa varandra kärlek varje dag och att stå vid varandras sida i vått och torrt. Ja, jag älskar kärleken och vad den gör med oss människor. Det är inte svårare än så. Kärleken är gränslös och det fina är att kärlek betyder olika saker för olika människor vilket gör den unik men ändå universell och gemensam för det spelar ingen roll vem man pratar med så vet alla vad vi menar. Att få fånga kärleken mellan er och få vara en del av er stora dag gör mitt jobb som bröllopsfotograf till något av det bästa som jag vet.

Två vägar som möts i en gemensam resa

Ett bröllop är en resa, en resa som ni gör tillsammans för er kärlek till varandra. För mig börjar resan i det ögonblick du kontaktar mig. Nu får vi lära känna varandra och när vi vet att vi har en perfekt passform för varandra, det är då det roliga börjar! Jag kommer att samla in all tänkbar information jag behöver från er; vem är vem i er familj, vilka är era personliga detaljer, vad ni gillar och ogillar. Jag kommer att hjälpa er att gå igenom ert schema och justera det till perfektion och jag kommer att utforska och spana efter en underbar plats för era bröllopsbilder.

Berätta lite om hur du jobbar?

 

Jag är helt övertygad om att att äkta ögonblick är de allra bästa och de ni kommer komma ihåg från er stora dag. Så min stil handlar om att fånga verkliga och ärliga känslor i naturliga och vackra foton. Jag hatar det uppställda och stela men självklart kommer jag att finjustera om ni behöver lite vägledning eller hjälp. Jag gör alltid mitt bästa för att ni ska känna er bekväma och ha roligt och njuta av stunden. Min stil handlar därför mer om att få er att interagera med varandra än om formell posering. Hur kan det här ser ut då kanske ni undrar? Här kommer några exempel!

Det här låter ju grymt bra! Vi vill veta mer om vad en bröllopsfotograf gör!

 

Absolut! Jag springer runt med kameran i högsta hugg och ler mest hela tiden. Jag njuter verkligen av att få vara med er och se er ta del av varandras kärlek. Sen ser jag till att allt verkligen flyter på, att ni har det just så bra som ni bara kan ha det. Ni är mitt fokus och allt kretsar kring er och er stora dag. Jag kan även slänga ur mig några glädjetjut och dansa lite tokigt, ja på riktigt alltså, när jag fångar just den där bilden. Mest fotograferar jag ändå, gärna mycket och gärna kärlek.

 

Sen kommer jag även vara som en liten fluga på er axel under dagen då jag blir den ni träffar mest och umgås mest med (tror det eller ej :)) så jag kommer fixa och trixa för att hjälpa er på alla möjliga vis och jag är alltid på alerten efter de där ögonblicken som ni kanske missar när ni har fullt upp att kramas och njuta. De där ögonblicken som ni kan se tillbaka på i efterhand.

Från förberedelse till fest

 

Under dagen sker en mängd spännande och roliga moment där jag kan vara med och ofta börjar det med förberedelser hos t.ex. frisör/make-up medans killarna gör sig i ordning på annan plats. Min uppgift är att dokumentera alla små detaljer och ögonblick för att försöka fånga känslan både hos tjejerna och killarna inför den stora stunden. Efter det går vissa brudpar vidare med en “first look” där bruden och brudgummen möts för första gången, ett väldigt spännande och romantiskt ögonblick. Ofta fotar vi sedan porträtt antingen både före och efter vigsel eller enbart före vigsel, det bestämmer vi tillsammans. Sen är vi framme vid dagens stora moment! Det är dags att säga “ja” till varandra. Jag dokumenterar vigselakten och när den är klar så fotar jag ofta mingel och gratulationer för att sedan fortsätta med ytterligare porträttbilder innan middagen drar igång. Middagen är oftast en lite lugnare del av dagen för min del då jag enbart fotar viktiga moment såsom tal. I anslutning till middagen ser jag gärna att jag får ytterligare en möjlighet att fota porträtt av er i det underbara kvällsljus som råder sommartid. Efter det är det fest och galej! Då släpper ni loss ordentligt och jag är med och fotar om ni önskar

 

I stort handlar det om att fånga allt på er bröllopsdag, att vara ett steg före, få folk att skratta och samordna med alla bakom kulisserna för de bästa möjliga bilderna. Mitt viktigaste fokus är att få fantastiska och vackra bilder av er på er bröllopsdag!

Bröllopsfotografering Sandra & Jonas 2017, fotograf: ML-FOTO

Min personliga touch

 

När er stora dag är över börjar nästa fas i mitt arbete. Alla bilder kommer nu att säkerhetskopieras innan min process för grundurval och redigering påbörjas. Nu får jag möjlighet att sätta min personliga touch på bilderna, självklart utifrån era önskemål, och när jag har gjort ett grundarbete så förevisas bilderna för er via ett onlinegalleri med egen inloggning. Ni får nu gott om tid att göra ert urval av favoritbilder och efter ert urval och min slutredigering så görs en ny säkerhetskopia på allt. Jag kommer att fixa ett personligt bildspel med de bästa bilderna och hjälpa dig och din familj att beställa utskrifter så att det blir de långvariga minnen vi är ute efter.

VI vill ha dig!! Hur gör vi?

 

Jäklar vad kul! Börja med att skicka en förfrågan och se om jag är ledig ert datum. Ni får ett svar från mail så fort jag fått i mig lite frukost

Om jag är ledig ert datum så bokar vi in en fika, middag eller minidejt där vi träffas och lär känna varandra lite bättre. Och för att fika och mat är himla gott. Jag vill ju höra allt om ert bröllop och era tankar och önskemål. Detta brukar också vara ett toppentillfälle för att få svar på alla era frågor. Vi kan träffas på ett fik någonstans eller så kommer jag hem till er. Om ni bor många mil bort så fungerar även skype bra, då kan vi fika ändå, fast på varsitt håll. Detta ingår i alla mina färdigbakade bröllopspaket. Om ni har andra önskemål och drömmar för ert bröllop än vad som ingår i mina paket så shoot, tell me! Jag specialbakar gärna så att det passar just ert bröllop som bäst.