Stina & Johan – Bröllopsfotograf ML-FOTO

 

 

En sensommardag gifte sig Stina & Johan i underbara Nyeds kyrka i Molkmom. Kyrkan är en gammal stavkyrka i trä som ligger magiskt vid en intilliggande sjö. Festen hölls i Upperudslogen och bröllopsfotograf ML-FOTO deltog vid porträtt, vigsel och gratulationer. Nedan följer en beskrivning av dagen med tillhörande bilder.

 

Ibland träffar man människor som man “klickar” med direkt! Så kände jag med Stina & Johan redan från första stund och jag kommer ihåg vårt första möte när vi träffades i Molkom för lite planering inför deras bröllop och Johan öppnar sin bildörr och kliver ut med ett stort leende och säger “Är det du som är bröllopsfotografen?” på härlig värmländska (med referens till filmen). Det började så härligt avslappnat och sen dess har jag fått njuta av deras härliga kemi och kärlek till varandra! Stort grattis igen Stina & Johan! Så kul att få lära känna er och att få närvara vid er stora dag!

 

Låt oss backa bandet lite. Allt började som sagt med en bröllopskonsultation i Molkom vid Nyeds kyrka. Stina hade kontaktat mig tidigare och det var nu dags för vårt första möte i IRL. Det är alltid lika roligt och spännande att träffa ett brudpar för första gången, att få höra alla deras tankar och ideer kring deras stora dag. Vi gick igenom deras dag och kom fram till att köra vår planerade porträttsession efter vigseln där jag skulle närvara vid utgång och sen för porträtt med följe och sen enskilt. Vi började vår bröllopskonsultation vid kyrkan, vilken är fantastisk vacker, och pratade om allt från Värmland till Norrland (då Stina är från Norrland). Allt flöt på fint och vi åkte sedan till en festlokalen för att kika lite där och sen avsluta med lite provbilder (som ni kan se här: https://ml-foto.se/pre-shoot-med-johan-stina/)

 

Planen var nu som sagt att jag skulle dyka upp efter vigseln och sen köra lite fotografier utanför kyrkan och sedan porträtt. Dagarna innan bröllopet visade det sig att vädret skulle bli ganska dåligt med inslag av mer eller mindre regn så jag började reka lite alternativa platser för porträttdelen för att vara på den säkra sidan. På bröllopsdagen så åkte jag dit i god tid och tog lite bilder vid  Upperudslogen där bröllposfesten skulle hållas. Tyvärr var det relativt kallt så brudparet hade fått flytta själva festen från logen till hembygdsgården i närheten. Jag träffade sedan Stina & Johan precis innan de gick in i kyrkan och det riktigt sken om dem, så fantastiskt fina tillsammans! Vi tog emot de nygifta med jubel och riskastning och efter lite kortare gratulationer körde vi sedan porträtt på följe i närheten av kyrkan. Regnet var närvarande under hela fotograferingen men vi körde på ändå och hade fantastiskt kul! Efter den gemensamma fotograferingen fick vi lite egentid där vi tog lite bilder vid kyrkan för att sedan åka ner till vattnet för att avsluta fotograferingen. Tyvärr tilltog regnet i intensitet under vår fotograferingen vid sjön men vi hann ändå med lite bilder även där. Vi beslutade då att avsluta porträttfotograferingen och jag följde dem upp till logen för lite bilder på gratulationer innan jag begav mig hemåt igen.

 

Ett helt fantastiskt brudpar och helt underbara människor! Så roligt och härligt att fått ha varit med!

 

Vi är superduper nöjda med din insats som fotograf på vårt bröllop! Från första kontakt till leverans av bilder har du varit professionell och samtidigt personlig, något vi verkligen uppskattat. Du tog dig tid att träffas för ett planeringsmöte och provfotografering, du åkte själv och letade upp fina platser i närheten av kyrkan och vi bollade våra idéer för att resultatet skulle bli precis så fint som vi önskat. Du lät oss ta egna initiativ samtidigt som du styrde oss lite under fotograferingen vilket kändes väldigt avslappnat och proffsigt. Vi hade roligt och vi har fått levererat precis det resultat som vi önskade, stort TACK för din fantastiska insats, den förgyllde vår dag! - Stina & Johan