Mikaela & Erik – Bröllopsfotograf ML-FOTO

 

I augusti 2019 gifte sig Mikaela & Erik på Hammars udde ute på Hammarö utanför Karlstad. Festen hölls på underbara Almars Gård utanför Karlstad. Här kan du läsa mer om och se bilder från detta vackra giftermål som fotades av bröllopsfotograf ML-FOTO

 

Ett grönt bröllop på natursköna Hammars udde

 

Mikaela & Erik kontaktade mig under våren 2019 för att kolla om jag var tillgänglig för att fota deras bröllop som skulle äga rum den 3 augusti senare samma år. Jag hade inget inbokat så vi stämde träff hemma hos mig för att lära känna varandra lite bättre och prata om allt möjligt rörande deras bröllop. Vid vår första träff var ingen vigselplats bestämd ännu men då Erik är från Hammarö så fanns Hammars udde med som ett av alternativen för en utomhusvigsel. Vi diskuterade även andra platser såsom Apertin, Dömle Herrgård och Alsters Herrgård. Valet föll senare på natursköna Hammars udde ute på Hammarö. Efter vår initiala träff tog det inte lång tid innan jag fick ett mejl från dem båda med texten “Hej Matthias,  Nu har vi bestämt oss och vi tycker att det vore väldigt roligt att ha dig som fotograf på vårt bröllop”

 

Vi träffades ytterligare ett par gånger inför vigseln för att sätta mer och mer detaljer kring deras stora dag och när dagen närmade sig hade jag en en klar bild hur bröllopsdagen skulle förevigas och vi alla kände oss väldigt trygg inför den stora dagen så nu var det bara att vänta in det hela. Inför bröllopsdagen genomförde jag som jag alltid gör, en rekognosering av lämpliga fotoplatser, med utgångspunkt i Mikaelas och Eriks önskemål om känsla och typ av bilder de önskade sig samt att jag besökte Almars Gård för att kika lite på den tänkta festplatsen.

 

Förberedelser hos Eriks syster

 

När dagen väl var inne så träffades vi som planerat på plats hemma hos Eriks syster på Hammarö där brudparet med följe gjorde sig i ordning inför vigseln och jag satte genast igång med fotograferandet för att få med alla detaljer från deras stora dag. Medans tjejerna pysslade med smink och hår så tog grabbarna det ganska lugnt med en fika ute på uteplatsen. Allt på fint och vid drog så småningom vidare mot Hammars udde för fotografering av porträtt, där vi inledde med fotografering av följe och därefter enskilda porträtt.

 

Festligheter på vackra Almars Gård

 

Efter vigselakten så tog vi följe upp mot Almars Gård utanför Skåre där festen skulle hållas. Jag fick möjligheten att ta både mingel-, grupp, och interiörbilder innan middagen startade. Under middagen hade jag en liten paus men mötte upp brudparet igen efter huvudrätten för att ta några underbara porträttbilder i solnedgången utanför ladugårdsknuten. Ljuset var helt magiskt och brudparet var helt avslappnade och bara njöt av stunden!

Mina intryck av dagen är varma och glädjefyllda och jag är oerhört tacksam att jag fick möjligheten och förtroendet att fotografera Mikaela & Erik på deras stora dag!

 

Vi hade tänkt prata med flera fotografer men efter att ha träffat Matthias bestämde vi oss snabbt för att be honom fota vårt bröllop, det är vi väldigt glada för! Matthias är en lugn och väldigt trevlig och engagerad fotograf som skapar fina minnen för livet :)” - Mikaela & Erik