Louise & Marcus – Bröllopsfotograf ML-FOTO

 

 

En underbar sommardag i juli 2020 gifte sig Louise & Marcus vid Gaperns strand. Festen hölls på Matbruket i Karlstad och bröllopsfotograf ML-FOTO deltog vid porträtt, vigsel och gratulationer. Nedan följer en beskrivning av dagen med tillhörande bilder.

 

Ibland händer saker som man inte kan påverka och i år har det påverkat alla med den rådande pademin. Louise & Marcus valde att helt ändra sina planer och genomföra sitt bröllop enligt plan och vilket härligt sommarbröllop det blev! Jag har fått möjlighet att lära känna brudparet och planerna var först ett större bröllop med bröllopsfest på Sliperiet med allt vad det innebär men sen kom Corona och allt vändes upp och ner. Vi har under året diskuterat hur vi ska göra med allt och de kom till slut fram till att de vill genomföra sitt bröllop trots den rådande situationen dock med helt andra förutsättningar. Allt skalades ner och gjordes mer intimt och personligt! Vi bestämde att jag skulle fota deras first-look, porträtt, vigsel och förskål inför middagen. Det var en helt underbar dag som jag kommer minnas länge. Läs brudparets berättelse nedan kring deras egna tankar och funderingar:

 

 

Hur träffades ni två?
Vi träffades för första gången på en nattklubb i Karlstad. Vi bodde inte i samma stad vid detta tillfället, men hade sedan den kvällen tät kontakt och träffades så fort tillfälle gavs. Vi blev ganska omgående ett par och sambons i karlstad 1 och 1/2 år senare.

 

Hur gick frieriet till?
Vi var på Island och reste runt den sagolika ön. Marcus hade under hela veckan ring och bubbel i sin ryggsäck och väntade på rätt tillfälle att gå ner på knä. Det blev i staden Vik efter en strandtur på islandshäst. Louise sa såklart ja!

 

Berätta lite om stilen på ert bröllop (brud, brudgum, party mm)
Vi ville att det skulle kännas lyxigt för våra gäster, samt en väldigt kärleksfull dag med inslag av överraskningar. Då vi gifte oss mitt i en pandemi fick vi anpassa bröllopet med annan plats och minskat antal gäster. Detta gjorde att vårt bröllop blev ännu mer personligt och intimt med våra närmaste.

 

Vad var ert favoritmoment under bröllopsdagen?
Hela dagen och kvällen blev helt magisk men extra speciellt när vi äntligen fick säga ja till varandra.

 

Vad var er vision för er bröllopsdag?
Romantiskt, lyxigt, busigt

 

Vilken var den roligaste delen med att organisera ert bröllop?
Helt klart upploppet, när det börjar närma sig och alla detaljer ska spikas.

 

Vilka råd skulle ni kunna ge till andra par som ska gifta er?
Boka upp speciella tillfällen när ni verkligen tar del för del och pratar bröllop. Vi bokade in kvällar där vi kunde dricka ett glas vin och prata om den stora dagen. Detta gjorde hela planeringen väldigt mysig och lättsam. Våga deligera uppgifter till närstående. Vi kunde släppa kontrollen helt på vår stora dag, vilket vi uppskattade enormt.

 

Hur kom ni fram till platsen för ert bröllop och fest?
Vi ändrade plats för både vigsel och fest en månad innan bröllopet p.g.a. Coronaanpassning och minskat antal gäster. Vigseln ägde rum utomhus i Louise familjs sommarstuga, en plats som betyder mycket för oss. Maten serverades i glasrummet vid Värmlands museum, en otroligt god 5-rättersmeny.

 

När ni tittar tillbaka, vilket var det bästa beslutet som togs när ni planerade ert bröllop?
Att vi trots Coronapandemi bestämde oss för att det viktigaste var att det skulle bli vi.

 

Som avslutning om ni med egna ord skulle beskriva er dag och min insats under dagen hur skulle det låta?
Vår dag blev helt magisk. Vi är väldigt glada över att vi valde Mattias som fotograf, han följde med oss hela dagen och förevigade vår dag i bilder. Han gjorde även alla på plats kunde njuta av dagen, istället för att stå med kameror. Väldigt flexibel, vädret såg ostadigt ut in i det sista och vi satt och spånade vart vi skulle fotas vid regn. Som tur var ändrades prognosen och vi fick en regnfri dag och otroliga bilder samt minnen för livet. Stort tack för allt!

 

Festlokal: Matbruket

Florist: Binderiet

Make-up: Isabelle Höglund

Frisör: Linn Holmen

Klänning och tillbehör: https://www.bymalina.com/en/bridal