Karin & Jonas – Bröllopsfotograf ML-FOTO

 

 

I juli 2019 gifte sig Karin & Jonas vid hembygdsgården i Gunnarskog i norra Värmland. Vigselakten hölls utomhus i en lummig del av gården varefter gratulationer och fest hölls vid gårdens lada. Här kan du läsa mer om och se bilder från detta vackra giftermål som fotades av bröllopsfotograf ML-FOTO

 

En bohemisk touch med kärleken som förtecken

 

Deras bröllop var en blandning av det bohemiska och lantliga med inslag av det klassiskt romantiska, det är ingen överdrift att detta bröllop är en sommardröm!

 

Karin & Jonas kontaktade mig under våren 2019 för att kolla om jag var tillgänglig för att fota deras bröllop som skulle äga rum den 20 juli senare samma sommar. Jag hade inget inbokat så vi stämde träff på Alsters Herrgård för att prata om allt möjligt rörande deras bröllop. Paret är hemmahörande i Örebro men Karins familj har stuga strax utanför Gunnarskog vilket gjort att de valt det natursköna området runt Gunnarskog som sin vigselplats. Själva vigseln skulle hållas utomhus (om vädret tillät) och allt skulle ske inom hembygdsgårdens ägor. Vi bestämde tidigt att jag skulle vara med och fota porträtt, vigsel samt gratulationer och paret hade en tydlig önskan om att försöka skapa bilder som mer liknade bandbilder än klassiska bröllopsbilder, dvs vi ville hålla det ganska “ostagat” och enkel. Detaljplaneringen fortsatte under försommaren och sommaren och när vi började närma oss den stora dagen så hade vi en klar bild av dagen samt att jag hade rekat ett antal fina fotoplatser.

 

En vacker sommardag

 

När dagen väl var inne så visade Gunnarskog upp sig från sin bästa sida med fint och vackert sommarväder. Paret hade fixat och förberett tillsammans med vänner och allt var nu redo för den stora stunden. Vi träffades på plats vid hembygdsgården och både två var härligt sommarklädda med bohemiska inslag vilket passade dem båda perfekt. Vi inledde vår gemensamma tid med porträttfotografering i anslutning till gården. Under tiden vi fotograferade så riggades de sista detaljerna av vänner och familj för att allt skulle vara perfekt inför vigseln. Karin & Jonas hade planerat in att gömma sig för gästerna och gjorde så bakom ett av uthusen inför vigseln. De fick gömma sig hela 45 minuter innan vigseln drog igång.

 

Efter vigselakten och gratulationer fortsatte vi med en kortare porträttsession där vi åkte iväg till en gammal kraftstation i anslutning till Gunnarskog och tog lite kompletterande porträttbilder. Min sista insats för dagen var att lämna av dem vid festplatsen och lyckönska dem en sista gång innan jag for hemåt mot Karlstad igen varm av minnen från den vackra dagen jag fått varit med om.

 

Mina intryck av dagen är varma och glädjefyllda och jag är oerhört tacksam att jag fick möjligheten och förtroendet att fotografera Karin och Jonas på deras stora dag!

 

Vi är jättenöjda med bilderna! Matthias förstod snabbt vilket typ av stil som vi var ute efter och slutresultatet blev precis så som vi hade tänkt oss! - Karin & Jonas