Jessica & Fredric – Bröllopsfotograf ML-FOTO

 

 

Ett underbart herrgårdsbröllop i en sagolik miljö vid Hennickehammars Herrgård utanför Filipstad fotograferat av bröllopsfotograf ML-FOTO.

 

Jessicsa & Fredric kontaktade mig under början av sommaren 2018 då de skulle gifta sig senare samma sommar. Jessica, hade via arbetskamrater hört talas om mig och att jag tog väldigt fina bröllopsbilder, så jag blev väldigt glad när hon hörde av sig och berättade det och att de väldigt gärna ville ha mig som deras fotograf på deras stora dag. Som tur var så hade jag inget inbokat just den helgen som var aktuell så vi kom genast överens om att boka upp dagen för deras bröllop. Jessica berättade då även att de skulle ha ett utomhusbröllop vid Hennickehammars Herrgård precis utanför Filipstad vilket gjorde mig väldigt glad då jag varit där förut och det är en otroligt vacker och inspirerande plats med en omgivning och miljö som är något riktigt extra, platsen är verkligen som gjord för bröllopsfotografering!

 

Vi började  samtidigt att grovplanera dagen så smått och kom överens om att träffas för en bröllopskonsultation ganska kort efter vårt första telefonsamtal. När vi senare träffades så hade vi en underbar stund vid Värmlands Museum i strålande sommarsol där vi började diskutera mer detaljer kring vad de tänkt sig och hur mitt engagemang skulle se ut under dagen, det gick verkligen väldigt lätt att umgås och diskutera allt och jag kände redan då att det här kommer bli kanon. Vi gick igenom allt från tider, till platser och förutsättningar beroende på väder under dagen. Efter vårt möte hade jag en bra bild av vad de tänkt sig och vilket gjorde det väldigt enkelt när jag väl besökte platsen inför bröllopet att verkligen visualisera deras bröllop. Vid Hennickehammars Herrgård jobbar det en supertrevlig och duktig tjej vid namn Petra som hade full koll på allt och visade mig runt i omgivningarna och pratade detaljer kring Jessica & Fredrics bröllop.

 

När dagen väl var inne så träffades vi som planerat på plats vid herrgården och bruden var något sen från frisören (inget ovanligt :)) så vi hade ganska kort med tid inför vigseln att fota porträtt så vi bestämde då att vi fortsätter att ta lite fler porträtt efter vigsel och brudskål. Vi inledde med lite avslappnade bilder på brudgum och bestman och fortsatte sen i en rasande fart med alla möjliga bilder. Vi avslutade en kort stund innan vigseln och jag tog mig till platsen för vigselakten som var helt idyliskt placerad på en liten udde intill ån som löper utmed den lummiga värmlandsskogen som kantar herrgården, helt enkelt magiskt!

 

Själva vigselakten löpte på fint och en kompis till brudparet, Jonas, framförde en fantastisk fin låt till akustisk gitarr som verkligen gjorde att det blev pricken över i:et. Efter vigseln och brudskål fortsatte vi med lite gruppbilder och sen avslutades mitt engagemang med en fortsättning på porträttsessionen där jag nu hade brudparet för mig själv under en dryg halvtimme innan de skulle vidare på andra trevligheter. Vi hittade tillsammans ett antal fantastiska smultronställen i närheten av herrgården och körde på medans brudparet njöt av stunden med lite champagne och många skratt tillsammans.

 

Mina intryck av dagen är många och jag är oerhört tacksam att jag fick möjligheten och förtroendet att fotografera Jessica & Fredric på deras stora dag! Allt var otroligt vackert och vädrets makter var med oss under hela tiden jag var där och jag hörde i efterhand att de hade haft en riktig brakfest långt in på småtimmarna!

 

Jag vill avslutningsvis bara önska er, Jessica & Fredric, all lycka och välgång i framtiden och jag hoppas vi ses någon gång igen i framtiden! Stort tack för förtroendet och för att jag fått lära känna er!

 

Vi hade fått rekommenderat Matthias till oss från två olika par i vår bekantskapskrets som inte känner varandra och efter att ha sett bilder på hans hemsida så tog vi kontakt med honom. Och det ångrar vi inte en sekund! Det var ett professionellt genomförande från början till slut och vi är väldigt nöjda med resultatet. Matthias är duktig på att se detaljer och har många idéer kring fotograferingen vilket skapar unika och vackra bilder. Vi kommer definitivt att rekommendera Matthias till andra som ska gifta sig - Jessica & Fredric