Ida & Karl – Bröllopsfotograf ML-FOTO

 

 

En sensommardag i september 2019 gifte sig Ida & Karl i underbara Alsters Kyrka. Kyrkan är en gammal stavkyrka i trä som ligger en bit norr om Karlstad i närheten av Ulvsby. Festen hölls på Almars Gård och bröllopsfotograf ML-FOTO deltog vid porträtt, vigsel och gratulationer. Nedan följer en beskrivning av dagen med tillhörande bilder.

 

Den där kramen och människan som får dig att skratta så du grinar. Skratta så du får ont i magen och i kinderna. Det var precis vad vi gjorde den här dagen, skrattade och njöt. En helt vanlig lördag för vissa, men en magisk dag för Ida och Karl, som alltid kommer vara deras. Ibland träffar man människor som man bara”klickar” med direkt! Så kände jag med Ida & Karl redan från första stund och jag kommer ihåg att jag under dagen tänkte tanken att “vad avundsjuk jag är på deras vänner” just för att få ha så fina människor som sina vänner

 

Hur träffades ni två?
Min kompis Emelie berättade att hon hade en granne som var väldigt trevlig. Så på hennes 25 års dag så bjöd hon i honom i syfte att vi skulle träffas. Karl berättade då under kvällen att han var duktig på att dansa vilket jag tyckte lät väldigt bra eftersom jag älskar att bugga. Men tyvärr hade han nog aldrig dansat med någon som faktiskt visste vad hon gjorde innan… Karl trampade mig på fötterna hela kvällen och jag var inte särskilt imponerad. Det var första gången vi träffades.

 

Hur gick frieriet till?
Vi var i Thailand och skulle fira jul och nyår. Jag älskar julafton och det är min absolut bästa högtid! Under en tidigare resa till Thailand så fick vi uppleva mareld vilket vi båda tyckte var helt fantastiskt. Så på julafton bestämmer vi oss för att gå ned till stranden i hopp om att vi ska få se mareld och samtidigt ringa hem till våra familjer och önska god jul.. Lyckan var med oss och det glittrade så vackert i havet av all mareld. När jag är upptagen med att plaska med vattnet tar Karl min hand och går ned på knä! Han hade planerat detta enda sedan Maj och han kunde inte hittat ett bättre ögonblick.

 

Berätta lite om stilen på ert bröllop (brud, brudgum, party mm)
Vi hade ingen särskild stil men vi ville att det skulle kännas avslappnat och att gästerna mer skulle känna att de var hemma hos oss på en vanlig middag, vi gillar att ha besök och bjuda på mat och dryck. Vi önskade oss mycket sång, dans och spex och det fick vi med råge! Det kändes som om det aldrig tog slut:)

 

Vad var ert favoritmoment under bröllopsdagen?
Alla uppträdanden!

 

Vad var er vision för er bröllopsdag?
Avslappnat och kärleksfullt.

 

Vilken var den roligaste delen med att organisera ert bröllop?
Vi har inte gjort så mycket själva utan tagit mycket hjälp av familj och vänner. Vi visste inte riktigt vad som skulle hända under dagen så det blev många överraskningar.

 

Vilka råd skulle ni kunna ge till andra par som ska gifta er?
Släpp kontrollen och gör så lite själv som möjligt. Det är roligare att inte veta allt.

 

Hur kom ni fram till platsen för ert bröllop och fest?
Vi tyckte att Alsters kyrka såg mysig ut och påminde lite om en fjällkyrka. Almarsb valde vi då vi har varit där mycket förr och vet att de alltid serverar bra mat och har en otroligt mysig lokal.

 

När ni tittar tillbaka, vilket var det bästa beslutet som togs när ni planerade ert bröllop?
Att vi faktiskt gjorde det när vi gjorde det. Vi hade egentligen tänkt att gifta oss i sälen nästa vinter då jag kommer därifrån. Men det känns som om det blev mycket enklare och mysigare att vara här. Sälen hade blivit ett större projekt.

 

Ska ni åka på smekmånad? Om ja, vart tar ni vägen?
Vi har rest väldigt mycket innan vår dotter kom så det känns som vi har haft smekmånad i flera år. Därför har vi inte bokat något utan vi får se om vi hittar på något alla tre nästa år.

 

Som avslutning om ni med egna ord skulle beskriva er dag och min insats under dagen hur skulle det låta?
Det var en dag med Såå mycket kärlek! Alla kändes så innerligt glada över att just vi gifte oss 🙂 Fotograferingen kändes oerhört avslappnad och rolig. När vi tog korten med hela brudföljet hade vi chansen att bara få umgås och ha roligt tillsammans. Det kändes mer som om vi lekte än tog kort. Sen när jag och Karl fick en stund för oss själva så njöt vi båda två bara av varandra. Det var enda gången under dagen som vi var själva och det var så mysigt att verkligen få rå om varandra. Kameran märktes knappt! Min favorit var när vi tog korten i skogen, då kände jag mig riktigt hemma! När vi har tittat på korten så har du verkligen lyckats fånga ögonblicket och man tas tillbaka till den dagen och känslan. Bilderna är verkligen ett minne för livet och tack vara dem kommer vi aldrig glömma hur vi kände 🙂