Ida & Fredrik – Bröllopsfotograf ML-FOTO

 

Augustis första dag gifte sig Ida & Fredrik i Lysviks kyrka. Dagen bjöd på efterlängtad sol och värme och ramade in bröllopet på ett underbart sätt så det blev ett riktigt fryksdalsbröllop så som Fröding skulle ha beskrivit det i sina texter. Bröllopsfotograf ML-FOTO deltog vid porträtt, vigsel och gratulationer. Nedan följer en beskrivning av dagen med tillhörande bilder.

 

Ida och Fredrik kontaktade mig redan sommaren 2019 för att boka mig som deras bröllopsfotograf till deras stora dag som skulle äga rum den 1/8 2020. Då bodde paret fortfarande i Karlstad men hade en planerad flytt till Sunne på gång.Hösten gick och Ida & Fredrik genomförde sin planerade flytt och vi hördes av efter nyåret för att börja planera lite inför deras stora dag. Vad vi inte visste då var att Corona skulle få den effekt det fick och därav var planerna ett större bröllop i Lysviks kyrka. Under våren så blev det dock allt mer klart att ett större bröllop skulle bli svårt eller snarare omöjligt så de tog då beslut om att skala ner sitt bröllop men allt annat lika, vad gäller dag, plats mm. Självklart blev det färre gäster och ett annat upplägg på fest men det var ingen skillnad på mitt engagemang med dem. Jag skulle fota porträtt, vigsel samt gratulationer. Ju närmare vi kom den stora dagen så genomförde vi olika typer av förberedelser såsom rekning av plats för fotografering, övning i kyrkan, detaljplanering av klockslag mm. Allting var riggat för den stora dagen!

 

Jag mötte upp brudparet i kyrkan strax innan vigseln då vi skulle fota våra porträtt efter vigseln. Redan när jag kom till kyrkan så kände jag en underbar känsla då Lysvik presenterade sig från sin bästa sida men strålande vackert och soligt väder vilket gjorde hela orten och den delen av Fryksdalen till en helt förtrollad plats. Det är helt sjukt fint! Vigsel flöt på fint och förutom mig så var det fyra andra personer som filmade och live-streamade bröllopet för de gäster som inte kunde närvara. Det kändes som ett litet kändisbröllop med alla kameror och personer som försökte samsas om plats och att inte störa 🙂

 

Efter vigseln så var det gratulationer utanför kyrkan med de närmaste vännerna och familjen. Vi hade redan på förhand bestämt att vi efter gratulationerna skulle åka till Uddeberg strax utanför Lysvik för att fota lite familjebilder för att därefter lämna barnen hos brudfölje och fortsätta med enskilda porträtt på Berga gård i Lysvvik. När vi kom till Uddeberg sken solen med sitt starkaste sken men molnen var på gång in vilket ger mig som fotograf en något enklare vardag. Ett starkt solsken gör att man måste söka skydd av skugga för att inte få helt förstörda bröllopsbilder men Uddeberg gav ändå möjlighet till skugga så vi kunde ta en hel del fina familjebilder. Efter stund fortsatte vi med enksilda porträtt ute på Uddeberg där barnen fick vara med mormor och leka en stund. Ida & Fredrik var jätteduktiga och deras kärlek lös så fint runt dem men tyvärr inträffade det en helt oförutsedd incident som gjorde att vi fick avbryta porträttfotograferingen ute på Uddeberg. Allting gick bra och så här i efterhand så är jag så glad att vi hann ta de bilder vi hann ta för deras skull!

 

Allt som allt en väldigt fin och vacker dag som avslutades på oväntat sätt! Livet är inte en rak linje och ibland så händer det saker som man inte alls har räknat med vilket ger en perspektiv på att man måste ta till vara på det man har och varje dag är värdefull! Brudparet har dock meddelat att kvällen kunde avslutas med glädje och värme vilket känns otroligt skönt och härligt för Ida & Fredrik! Ni är så fina människor och jag önskar er allt gott framöver!